Om mig & mina kunskaper

Mat har alltid varit en central del i mitt liv.Lantliv
Det ska vara mening med maten vi äter. Den ska vara god, vacker, njutbar och bra för kroppen. Mat, miljö, färg och form har alltid legat mig varmt om hjärtat liksom bra och äkta råvaror, gärna ekologiskt och närproducerad.

I mitt arbete har jag alltid gillat ett högt tempo med bra service och mat av högsta kvalitet. Functional food är för mig en livsstil och inte en trend.

Efter utbildning på hotell och restaurangskola i Åre  arbetade jag som kallskänka och fick då möjlighet att skapa vackra och goda förrätter, tillverka desserter som franska moussetårtor, temperera choklad, kreera bröllopstårtor med mera.

Urval av tidigare arbetsplatser: Restaurang Leijontornet, Fjäderholmarnas Krog, Villa Tottebo Åre och  Moderna Museet, samt två kontrakt på Lyxkryssare.

Mellan 2000 – 2013 ägde och drev jag Vasastans ost & matmarknad, en klassisk ost- chark- och delikatessbutik på Sankt Eriksgatan i Stockholm. Där serverades frukost, lunch, ost och charkuteritallrikar och de sista åren tillsammans med vin, all mat tillagad på plats. Vi erbjöd catering, matlagningskurser och ostprovningar både i butiken men också på företag eller hemma hos kunder. Vi hade produkter som vi själva hittat i Sverige, Italien & Spanien. Jag var till exempel initiativtagare till att importera Martelli pastan till Sverige, härlig handgjord pasta från Pisa i Italien.

Idag att jag sitter i juryn för bedömning av svenska ostar i SM mathantverk, har uppdrag åt såväl privatpersoner som till företag exempel PS Matsal, Väddö gårdsmejeri, ICA samt blir anlitat på mässor för att hålla provningar av olika slag.

Det som driver mig är mitt intresse att förmedla kunskap om mat & dryck på ett osnobbigt sätt i underbara miljöer. Jag arrangerar bland annat smakpromenader på Nässlingen i Stockholms mellersta skärgård. Då kreativiteten ökar i en miljö där man trivs är det lika viktigt för mig att det man äter är vackert som var man äter det.

nya bilder hemsida 031

facebooktwittergoogle_pluspinterest