Om mig & mina kunskaper

Mat har alltid varit en central del i mitt liv.Lantliv
Det ska vara mening med maten vi äter. Den ska vara god, vacker, njutbar och bra för kroppen. Mat, miljö, färg och form har alltid legat mig varmt om hjärtat liksom bra och äkta råvaror, gärna ekologiskt och närproducerad.

I mitt arbete har jag alltid gillat ett högt tempo med bra service och mat av högsta kvalitet. Functional food är för mig en livsstil och inte en trend.

Efter utbildning på hotell och restaurangskola i Åre  arbetade jag som kallskänka och fick då möjlighet att skapa vackra och goda förrätter, tillverka desserter som franska moussetårtor, temperera choklad, kreera bröllopstårtor med mera.

I 13 år drev jag Vasastans ost & matmarknad, en klassisk ost- chark- och delikatessbutik på Sankt Eriksgatan i Stockholm, utökad med vin, ost & tapasbar. Detta var i början på 2000-talet och manuella diskar byggdes bort i DVH. Vi satsade på småskaligt och personligt, allt sådant som är högsta mode idag. Vi hade produkter som vi själva hittat i Sverige, Italien och Spanien.
Det var på Vasastans ost jag blev proffs på Ostprovningar.

Idag att jag sitter i juryn för bedömning av svenska ostar i SM mathantverk, har uppdrag åt såväl privatpersoner som till företag exempel PS Matsal, Spendrups, ICA samt blir anlitat på mässor för att hålla provningar av olika slag.

Det som driver mig är mitt intresse att förmedla kunskap om mat och dryck på ett osnobbigt sätt i underbara miljöer. Jag arrangerar smakpromenader i olika naturmiljöer runt om i Stockholm. Då kreativiteten ökar i en miljö där man trivs är det lika viktigt för mig att det man äter är vackert som var man äter den.

nya bilder hemsida 031

facebooktwittergoogle_pluspinterest